“Az első benyomás meghatározza az üzlet sikerességét, és az igényes munkakörnyezet biztosítja a munkavégzéshez szükséges jó közérzetet.”

Adatvédelmi tájékoztató

  1. Adatkezelő és a webhely azonosítása

Tájékoztatjuk, hogy jelen webhelyet

Név: DISZK Kft.

Székhely: 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 23. II. em.

Levelezési cím: 6728 Szeged, Back Bernát utca 8.

Adószám: 14863680-2-41

Cégjegyzékszám: 01-09-923545

E-mail: iroda@diszk.com

Telefonszám: +3630 239 2582

Bejegyzés ideje:  2014.12.17
Kamara tagság: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Adatkezelő nyilvántartást vezető hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Tárhely-szolgáltató adatai, elérhetőségei:

Tárhely-szolgáltató megnevezése: Web & Service Kft.

Tárhely-szolgáltató székhelye: Szeged, Mikszáth Kálmán u. 23, 6722

Tárhely-szolgáltató elektronikus elérhetőségewww.webandservice.hu,

Honlap: https://www.diszk.com 

(a továbbiakban: Adatkezelő) üzemelteti

  1. Vonatkozó jogszabályi háttér, jelen tájékoztató hatálya

2.1 A fent meghatározott internetcímen elérhető webhelyet üzemeltető, fent meghatározott Adatkezelő a felhasználók adatait elsősorban:

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet); (The EU General Data Protection Regulation – Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete), (a továbbiakban: GDPR),
  • évi CXII törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Info. tv.),
  • évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Elker.tv.),

rendelkezései alapján kezeli.

2.2 Jelen tájékoztató hatálya a webhely felületének használatára és az ott elérhetővé tett elektronikus szolgáltatások igénybevétele során végrehajtott adatkezelésre, illetve az elektronikus megkeresés után történő hírlevél küldése során végrehajtott adatkezelésre vonatkozik.

  1. Hozzájárulás az adatkezeléshez

3.1. Az adatkezelés jogalapja a GDPR megfelelő pontja szerint a Felhasználó hozzájárulása.

3.2. A hozzájárulást a Felhasználó az Elfogadom feliratú gomb megnyomásával adja meg. Az adatkezelési tájékoztatót a Felhasználó bármikor, a honlap minden oldalának alján az Adatkezelési tájékoztató feliratra kattintva olvashatja el, ezzel biztosítja az Adatkezelő a Felhasználó egyértelmű tájékoztatását. A gombra kattintva a Felhasználó kijelenti, hogy elolvasta a jelen Adatkezelési tájékoztatót, továbbá az abban foglalt rendelkezéseket magára nézve kötelezőnek fogadja el és annak tartalma alapján hozzájárul az adatai jelen tájékoztatóban írtak szerinti kezeléséhez.

3.3. Az adatkezelésnek vannak jogszabályon alapuló további lehetséges jogalapjai abban az esetben, ha az Adatkezelő köteles más törvény vagy más jogszabály által előírt kötelező adatkezelést végezni. Adatkezelő a szolgáltatásának nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti az igénybe vevő (Felhasználó) azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet. Adatkezelő a szolgáltatásának nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti a szolgáltatását igénybe vevő Felhasználó természetes személyazonosító adatait, lakcímét, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat. Adatkezelő a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A technikailag szükséges adatkezelés további szabályait a SÜTIK részben tekintheti meg.

3.4. Adatkezelő a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely, a fentiekben meghatározottaktól eltérő célból – így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából – csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet.

  1. Információtechnológiai szolgáltatás működésének biztosításához kapcsolódó adatkezelés

4.1. Adatkezeléssel érintettek köre: A webhelyet meglátogató minden Felhasználó, a webhelyen elérhető szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

4.1. Adatkezeléssel érintettek köre: A webhelyet meglátogató minden Felhasználó, a webhelyen elérhető szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

4.2. Adatkezelés jogalapja: A Felhasználó hozzájárulása a webhely böngészésének megkezdésekor megjelenő tájékoztató sáv Elfogadom feliratú gombjának megnyomásával a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükséges adatkezelés tekintetében és a látogatáselemző és marketing tevékenységet szolgáló technikai adatgyűjtéshez.

4.3. Kezelt adatok köre: A webhely üzemeltetéshez használt “sütik” működéséhez és a webtárhely szolgáltató által alkalmazott naplófájlok használatához szükséges adatok köre.

  1. Sütik (“cookie”) működése

Cégünk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése érdekében, valamint kényelmi és statisztikai célból tárol adatokat (Sütik) a Felhasználó készülékén, web szervereken az oldal látogatóiról. Ezen adatok tárolásának módjáról és részletesebb információról az alábbiakban tájékozódhat. Cégünk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése érdekében, valamint kényelmi és statisztikai célból tárol adatokat (Sütik) a Felhasználó készülékén, web szervereken az oldal látogatóiról. Ezen adatok tárolásának módjáról és részletesebb információról az alábbiakban tájékozódhat.

5.1. Mi is az a süti?

A sütik (cookie) olyan pici adat csomagok, amiket a weboldal motorok mentenek el a weboldalt látogató számítógépén, mobiltelefonján, vagy bármilyen eszközén, amin böngésző fut. A sütiknek nagyon sokféle funkciójuk lehet. Sütik segítségével tudják a rendszerek „beazonosítani” a felhasználókat. A beazonosítás után információkat tudnak gyűjteni és tárolni a beállításokról, belépésekről, felhasználói aktivitásról és szokásokról, melynek segítségével a böngészés jobb felhasználói élményt ad.

5.2. Milyen sütiket és mire használ az Adatkezelő?

5.2.1. A sütik típusai

Alapműködést biztosító sütik

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról. Ide tartozik: felhasználó által rögzített adatokat tároló sütik: Ezek azok a munkamenet-sütik, a felhasználó adatbeviteleit biztosítják a szolgáltatóval történő üzenetváltások során. Munkamenet-azonosítóra (egy véletlenszerű ideiglenes azonosítószámra) épülnek, és legkésőbb a munkamenet végén (a böngészőprogramból történő kilépéskor) lejárnak. Ezek a sütik felhasználó tevékenységéhez (így pl.: valamilyen gombra való kattintáshoz vagy formanyomtatvány kitöltéséhez) kötődnek, egyértelműen szükségesek a felhasználó által kifejezetten kért internetes szolgáltatás nyújtásához.

  • hitelesítési munkamenet-sütik: A hitelesítési sütik arra szolgálnak, hogy bejelentkezéskor azonosítsák a felhasználót. Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a felhasználók azonosíthassák magukat a weboldalon tett látogatásaik során, és hozzáférést kaphassanak az engedélyezett tartalomhoz. A hitelesítési sütik általában munkamenet-sütik.
  • multimédia-lejátszó munkamenet-sütik: A multimédia-lejátszó munkamenet-sütiket a videó vagy audió tartalom visszajátszásához szükséges technikai adatok – így a képminőség, a hálózati kapcsolat sebessége és a pufferelési paraméterek – tárolására használjuk. Ezek a sütik lejárnak a munkamenet befejeződésekor (a böngészőprogramból történő kilépéskor).
  • Közösségi tartalommegosztó nyomon követési sütik: Amennyiben közösségi hálózatok tagjai bejelentkezett állapotban jóváhagyták az adott közösségi hálózat beállításánál a „követést”, például viselkedés-alapú reklámok megjelenítéséhez.
  • Külső hirdetés: Ide tartoznak a külső műveleti sütik, amelyeket a reklámtevékenység során használnak, beleértve a gyakoriság-maximálás, a pénzügyi naplózás, a reklámpartnerség, a kattintási csalás felderítése, a kutatás, piacelemzés, a termékjavítás és hibakeresés céljából használt sütik.
  • Saját látogatáselemzők: A látogatáselemzők a weboldalak látogatottságát mérő statisztikai eszközök, sütiket alkalmaznak. Arra használjuk ezeket az eszközöket, hogy megbecsüljük az egyedi látogatók számát, azonosítsuk a keresőmotorokon leggyakrabban használt azon kulcsszavakat, amelyek az adott weboldalhoz vezetnek, illetve nyomon kövessünk egyes webnavigációs kérdéseket. Kizárólag saját összesített statisztikákra vonatkozó célokat szolgálnak, hogy web-oldalaink gyorsabban, pontosabban tudják kiszolgálni a látogatói igényeket.

Ne feledje, ezen sütik alkalmazása nélkül nem tudjuk garantálni Önnek bizonyos esetekben weboldalunk megfelelő működését, illetve weboldalunk kényelmes használatát.

Statisztikai célú sütik

Weboldalunk fejlesztésének, valamint a felhasználók számára biztosított élmények javításának céljával olyan sütiket is használunk, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy információt gyűjtsünk azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatóink weboldalunkat. Ezek a sütik nem tudják Önt személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézett meg a látogatónk, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje, melyek voltak az esetleges hibaüzenetek.

Ilyen teljesítményt biztosító sütik a Google Analytics sütijei is. A Google Analytics sütikkel kapcsolatos további tudnivalók érdekében kérjük, kattintson ide.

Célzó- és hirdetési sütik

Ezeknek a sütiknek az a célja, hogy általuk még inkább az Önt érdeklő vagy az Ön számára releváns hirdetések jelenjenek meg a weboldalakon. Ezek a sütik nem tudják Önt személy szerint beazonosítani, olyan információkat gyűjtenek, mint pl. hogy melyik oldalt nézte meg a látogatónk, a felhasználó a weboldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett fel, mindezt az Ön érdeklődésére számot tartó tartalmak megismerése érdekében.

Amennyiben ehhez előzetesen hozzájárult, a weboldal használat nyomon követése során összegyűjtött információkat együttesen használhatjuk fel az Ön személyes adataival, annak érdekében, hogy marketing-kommunikációinkat még jobban az Ön igényeihez igazíthassuk és az Ön számára minél inkább személyre szabott ajánlatokra hívjuk fel a figyelmét.

5.2.2. A honlapunkon az alábbi szolgáltatók hirdetési sütijeit használjuk

Google Adwords:

A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken keresztül érhető el: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

5.3. Hogyan ellenőrizheti, és hogyan tudja kikapcsolnia a sütiket?

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, ezek a beállítások azonban általában megváltoztathatók, így a böngésző meg tudja akadályozni az automatikus elfogadást, és minden alkalommal fel tudja ajánlani a választás lehetőségét, hogy engedélyezi-e a sütiket.

Ezen felül a webhelyen a tájékoztató sávban a már korábban elfogadott süti beállítások visszavonására is folyamatosan lehetőség van biztosítva a felhasználó számára, az oldal alján megjelenő Sütik visszavonása gombra kattintva.

Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a sütik célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik alkalmazásának megakadályozása vagy törlése miatt előfordulhat, hogy nem tudja weboldalunk funkcióit teljes körűen használni, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

Chrome böngésző

 https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu (általános információ)

chrome://settings/content/cookies (beállítási felület)

Edge

Beállítások -> Speciális beállítások -> Cookie -k („Cookie-k engedélyezése” / „Az összes cookie blokkolása” / “Csak a külső cookie-k blokkolása” vagy: F12 – Hibakereső – Cookie-k

IE11

https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies  (beállítási információk)

https://support.microsoft.com/hu-hu/help/260971/description-of-cookies (általános információ)

Firefox

https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami (általános és beállítási információ)

Safari

https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=hu_HU

5.4. A használt sütikkel kapcsolatos adatvédelmi információkat az alábbiakban foglaljuk össze.

Alapműködést biztosító sütik

  • Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek
  • Adatkezelés célja: A honlap megfelelő működésének biztosítása
  • Adatkezelés időtartama: Munkamenet sütik – látogatói munkamenet végéig, Használatot elősegítő sütik – 1 hétig

Statisztikai, Célzó- és hirdetési sütik

  • Adatkezelés jogalapja: Az Ön hozzájárulása
  • Adatkezelés célja: Releváns hirdetések megjelenítése azonosító létrehozása és tárolása
  • Adatkezelés időtartama: Sütitől függően: -90 napig, -18 hónapig, -2 évig
  1. Hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelés

6.2. Az adatkezelés jogalapja: a GDPR.6. cikk (1) bekezdésének a) pontja és a Grt. 6. § (1) és (2) bekezdései alapján a Felhasználó hozzájárulása. Az önkéntes hozzájárulást Felhasználó jelen adatkezelési tájékoztató megismerésével és az Árajánlat kérésre történő válasz emailben az Igen rubrika bejelölésével adja meg. Ezzel Felhasználó kijelenti, hogy hozzájárul adatainak az adatkezelési tájékoztatóban illetve a szerződésben/nyilatkozatban meghatározottak szerinti kezeléséhez, és a hírlevelek küldéséhez.
A hírlevél szolgáltatás a hasznos információk küldése mellett az Adatkezelő általi közvetlen üzletszerzést is célozza. E szolgáltatásra a többi szolgáltatás igénybevételétől függetlenül iratkozhat fel Felhasználó. E szolgáltatás igénybevétele önkéntes, Felhasználó megfelelő tájékoztatását követően meghozott döntésén alapul. 
Amennyiben Felhasználó nem veszi igénybe a hírlevél szolgáltatást, az nem jár rá nézve hátránnyal a webhely használatát és további szolgáltatásainak igénybevételét tekintve. Adatkezelő a közvetlen üzletszerzést célzó szolgáltatásának igénybevételét nem szabja feltételként bármely más szolgáltatásának igénybevételéhez.

6.3. Kezelt adatok körének meghatározása:

  • Cég neve
  • Cég címe
  • Cég weboldala
  • Kapcsolattartó neve
  • Kapcsolat e-mail címe
  • Kapcsolattartó telefonszáma 

6.4. Az adatkezelés célja: hírlevelek küldése Adatkezelő által Felhasználó részére, e-mail útján. A hírlevelek küldése Adatkezelő szolgáltatásáról, újdonságokról és aktualitásokról szóló információk, figyelemfelhívó ajánlatok, reklámcélú tartalmak küldését jelenti.

6.5. Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő a hírlevél küldése céljából kezelt adatokat Felhasználó erre vonatkozó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), illetve az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig kezeli.

6.6. Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán.
Hírlevél célú lista: hírlevelek, üzenetek, információs anyagok és figyelemfelhívó ajánlatok e-mail útján történő küldése céljából nyilvántartott – a 8. pontban felsorolt – adatokkal vezetve. Az adatokat Felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), illetve az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig kezeli Adatkezelő.

  1. Üzenet fogadásához és megválaszolásához kapcsolódó adatkezelés
  2. 1Adatkezeléssel érintettek köre: Azok a Felhasználók, akik a webhely Kapcsolat menüpontjából elérhető elérhetőségi adatok alapján e-mail útján az Adatkezelőnek üzenetet küldenek.

7.2 Adatkezelés jogalapja: A Felhasználó hozzájárulása, ami az email önkéntes elküldésével történik.

7.3 Kezelt adatok köre: Az email elküldése során az email címet, illetve a Felhasználó által az üzenetben esetleges közölt további adatokat érinti.

  1. 4Adatkezelés célja: A Felhasználó számára lehetővé tenni az Adatkezelővel történő üzenetváltást, amely a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges.

Ezzel kapcsolatos szolgáltatások:

  • e-mail útján történő üzenetküldés
  • az Adatkezelőhöz érkező üzenetek megválaszolása
  1. 5Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelő az adatokat a cél megvalósulásáig kezeli. Ez lehet a Falhasználó üzenetének megválaszolása vagy a Felhasználó igényének teljesítése vagy az egyéb jogszabályi elvárásoknak történő megfelelés (3.3-as pont).
  2. 6Adatkezelés tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében lévő adatkezelés mappákban, listákon.
  3. Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

8.1. Hozzáférési jog: A Felhasználó kérésére az Adatkezelő tájékoztatást ad a Felhasználó általa kezelt adatairól. Ennek a kérés beérkezését követő egy naptári hónap alatt eleget tesz a folyó évben adott adatkörre vonatkozóan először benyújtott ilyen kérelem teljesítésére. Egyéb esetekben erre díjat számol fel. (Kiv.: jogellenes adatkezelés, vagy ha a kérés helyesbítéséről van szó)

8.1. Hozzáférési jog: A Felhasználó kérésére az Adatkezelő tájékoztatást ad a Felhasználó általa kezelt adatairól. Ennek a kérés beérkezését követő egy naptári hónap alatt eleget tesz a folyó évben adott adatkörre vonatkozóan először benyújtott ilyen kérelem teljesítésére. Egyéb esetekben erre díjat számol fel. (Kiv.: jogellenes adatkezelés, vagy ha a kérés helyesbítéséről van szó)

8.2. Helyesbítéshez való jog: A Felhasználó kérheti kezelt adatainak helyesbítését, amit az Adatkezelő legfeljebb 15 napon belül teljesít.

8.3. Hordozhatósághoz való jog: Az Felhasználó jogosult az Adatkezelő által kezelt adatainak  elkérésére és azoknak továbbítására más Adatkezelő számára.

8.4. Korlátozásához való jog: A Felhasználó kérheti bizonyos az Adatkezelő által tárolt adatainak a korlátozását, amennyiben 1) azok pontatlanok (az adatok kijavításáig) 2) ha az adatkezelés jogellenes 3) az adatkezelőnek már nincs szüksége az adatokra, de a Felhasználónak igen (jogi igények).

8.5. Tiltakozáshoz való jog: Felhasználónak joga van tiltakozni személyes adatainak kezelése ellen. Ekkor az Adatkezelő nem kezelheti azokat tovább, kivéve, ha olyan jogos oka van erre, ami elsőbbséget élvez az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságával szemben vagy ha az jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódik.

8.6. Törléshez való jog: Adatkezelő törli a személyes adatokat ha 1) a gyűjtés célja megszűnt, 2) a Felhasználó visszavonja a hozzájárulást és az Adatkezelőnek nincs erre más jogalapja 3) A Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre 4) a személyes adatokat jogellenesen kezelték 5)  

  1. Jogérvényesítés

9.1 A Felhasználók adatkezeléssel, illetve az oldal használatával kapcsolatos panaszaikkal, kifogásaikkal fordulhatnak közvetlenül az Adatkezelőhöz, aki minden tőle telhetőt megtesz az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében.

9.2 A Felhasználó az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyv alapján adatkezeléssel kapcsolatos jogait bíróság előtt érvényesítheti, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
  • Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • Telefon: +36 1 391 1400
  • Fax: +36 1 391 1410
  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  • Webhely: https://www.diszk.com

 A pert a Fővárosi Törvényszék előtt vagy a lakóhelye szerinti törvényszék előtt indíthatja meg.